Izrezovanje buče

Tokrat smo prvič izrezovali bučo.

Bolj kot sam dan, nam je pomembno preživljanje časa z otrokoma. Že iskanje buče je bila svoja dogodivščina, nato pa smo jo še izrezali.

Brez skrbi, pri izrezovanju ne nastane packarija. Prporočam uporabo velike (napultne) deske.

 

Kje najti bučo:

V Sloveniji imamo srečo, da smo obdani  s kmetijami. Tako imamo lokalne pridelke, tudi halloween buče.

Seveda take buče lahko vzgojimo tudi sami.

Potrebujete semena?
Pišite na info@maminavrtu.si.

Buče najdete na kmetiji:

Poznaš kmetijo, ki prodaja halloween buče?
Sporoči v komentar in dodamo na seznam.

Postopek izrezovanja buče je enostaven.

1. Buči odrežete čep ali vrh. Lahko je ravna črta ali pa zaokrožite vrnrhnji del, da je pokrov čim manjši.

2. Spraznite notranjost. 

Večinoma so semena. Skorja in lupina pa predstavljata del buče, ki sta primerna za marsikatero jed. Tudi juhe in omake.

3. Semena posušite ali jih podarite. Uporabite jih za vzgojo svojih buč.

Podarite jih lahko Društvu Karuna (drustvokaruna@gmail.com).

4. Notrajnost buče postrgajte in čimveč obrežite. 

5. Tudi dele buče, ki jih boste izrezali, uporabite za kakšno jed ali zamrznite za naslednje kosilo.

5. 

Na Pinterestu imate ogromno idej kako izrezati svojo bučo. Najdete jih tukaj.

Za izrezovanje buče uporabite tanek in oster nož. Tako bo rezanje bolj enostavno.

Na koncu v bučo postavite svečko in postavite bučo na svoje mesto.

Ste tudi vi izrezali bučo?
Nalepite fotografijo pod komentar.

Dodaj odgovor