so nastali na Mojstrov rojstni dan. Simon jih speče večkrat. Gre za eno najbolj enostavnih sladic.
Tokrat pa smo jim dodali papirnate zastavice, saj je bil Mojstrov rojstni dan pri kozolcu piratsko obarvan.
RECEPT:
Približno 15 minut prej prižgeš pečico (175°C).
Pripraviš pekač z modelčki za muffine (cca 18x), ali s peki papirjem (za uležan biskvit).
Mimogrede razgradljiv peki papir najdeš v Rifuzlu, Moji culi, Reciklarnici ali drugih (spletnih) trgovinah.
V veliko posodo dodajaš sestavine:
– 400g moke (pirina polnozrnata)
– 240g sladkorja (rjavi) (lahko tudi zamenjaš s 5 žlicami medu)
– 2 čajni žlički javorjevega/agavinega sirupa
– 1 pecilni prašek
– 6 žlic olja (olivno)
– 3 zavitki vanilinega sladkorja
– 100g kokosove moke
– (opcijsko) 3 žlice kakava v prahu – za barvo
– 0,5l gazirane mineralne vode (npr. jamnica)
Po tem, ko dodaš mineralno vodo, moraš čim prej dobro zmešati in dati v pečico (da mehurčki ostanejo v masi)!
Mešaš lahko s kuhovnico, masa je zelo tekoča. Razbij očitne grudice.
Zliješ v pekač oz. v modele za muffine (¾ globoko, ker zrastejo – nastane kapica).
Daš v pečico (30 minut, 175°C z ventilacijo na srednjo rešetko).
Ko vzameš ven, pustiš ohladiti cca 1 uro (sicer se muffin zalomi oz. v pekaču lepi na nož).