V dolino Tamar s sanmi

Tamar je ledeniška dolina v Triglavskem narodnem parku. Obiščete jo lahko kadarkoli, saj je čudovita pot, ki je primerna za vso družino. Med letom je obiščete lahko z vozičkom, pozimi vzemite s seboj sani. V dolini Tamar je tudi planinski dom, ki se imenuje Dom v Tamarju. Dolino na vse strani obdajajo visoke gore. Do doline Tamar ne moremo priti z avtom, lahko pa pridemo sem s kolesom, saj je zelo zanimiva kolesarska pot, najlepše pa se je sprehodit kar peš z družino. Po eni poti v Tamar se da priti tudi z otroškimi vozički. Druga pot pa je peš pot, ki je bolj prijetna, saj nas med potjo spremljajo zanimivi pogledi na določene gore.

 

Kako do tja: Iz Kranjske gore se peljite proti Ratečam. Pozorni bodite na table za Planico. Peljite se vse do skakalnic. Parkirate v Planici, pri Nordijskem centru Planica je veliko parkirišče, kjer parkirate avto. 

Parkirnina: 3,50€ za cel dan.

V Tamar hodite v eno smer, nazaj se spustite s sanmi.

Vhod v dolino Tamar od parkiršča

Do doline Tamar imate dobro uro prijetne hoje. Pot poteka večinoma po ravnem, ni naporna zato je res primerna za vse starosti. Imejte dobro obutev, ne natikačev. Od skakalnic se kar odpravite naprej po cesti mimo informacijskih tabel.

Dolžina poti: Okoli 3,5 kilometre

Čas: Prehodili boste v cca 1 uri oz. morda 1,5 z otroki.

Kdaj na pot:  Kadarkoli med letom.

Če si želite iti nekam na sneg in se nato dlje časa sankati, je pot v Tamar odlična ideja.  Predlagam, da se ustavite tudi pri skakalnicah. Nanje se lahko tudi povzpnete in preverite kako visoko je na vrhu ter kako zgleda pot v Tamar pozimi. Vse to si poglejte v videu.

Je tudi vas navdušila dolina Tamar in Planica, kdaj ste ju obiskali?

Dodaj odgovor