Nakupovanje brez embalaže ali ponovna uporaba kupljene embalaže | LIDL

 

Vedno zagovarjam, da je potrebno že ob nakupu hrane gledati na odpadke. Kam bo šla vrečka/plastičen ovoj/steklen kozarec, ko bomo mi to stvar ali hrano prinesli domov? Tokrat sem šla preveriti v Lidl Slovenija kaj lahko kupim na rinfuzo ali v trajnostni embalaži. Hkrati pa sem iskala malico za malega Gasilca. Kako nakupujemo trajnostno in nekaj idej kako ponovno uporabimo stekleno embalažo, ki jo prinesemo domov iz trgovine, si poglej v videu.

In this video I wanted to show you how I do my shopping. I think abot the packaging firt and then buy the food. If I can use the packaging again, like glass container, I will buy that produce. I also checked if there is anything you can buy without packaging in a store called LIDL.

Število komentarjev: 5

  1. Meni se steklena embalaža ne zdi problematična v kolikor jo ne zavržeš med gospodinjske odpadke temveč jo recikliraš v temu primerne zabojnike. Glede vrečk in preostale plastične embalaže, v katero je dandanes zavitih vse preveč živil pa se kar strinjam s teboj.
    LP

    1. Se strinjam! Zato vzamem tudi marsikaj v steklu. Vsega ne dobimo brez. No, nekaj so pa tudi razvade. Recimo v mojem primeru je to ajvar, ki ga obožujem. Kupljenega seveda 🙂

    2. Na te kozarcke pasejo tud navadni pokrovcki na navoj ki super tesnijo Lp marina

Dodaj odgovor

Zapri