Vedno zagovarjam, da je potrebno že ob nakupu hrane gledati na odpadke. Kam bo šla vrečka/plastičen ovoj/steklen kozarec, ko bomo mi to stvar ali hrano prinesli domov? Tokrat sem šla preveriti v Lidl Slovenija kaj lahko kupim na rinfuzo ali v trajnostni embalaži. Hkrati pa sem iskala malico za malega Gasilca. Kako nakupujemo trajnostno in nekaj idej kako ponovno uporabimo stekleno embalažo, ki jo prinesemo domov iz trgovine, si poglej v videu.

In this video I wanted to show you how I do my shopping. I think abot the packaging firt and then buy the food. If I can use the packaging again, like glass container, I will buy that produce. I also checked if there is anything you can buy without packaging in a store called LIDL.

6 comments on “Nakupovanje brez embalaže ali ponovna uporaba kupljene embalaže | LIDL

 1. Lili

  Meni se steklena embalaža ne zdi problematična v kolikor jo ne zavržeš med gospodinjske odpadke temveč jo recikliraš v temu primerne zabojnike. Glede vrečk in preostale plastične embalaže, v katero je dandanes zavitih vse preveč živil pa se kar strinjam s teboj.
  LP

  Odgovor
 2. Klara

  Ojla.
  Sem cista zacetnica pri vseh teh stvareh in me najprej zanima kje v Ljubljani priporocate kupovanje hrane na rinfuzo (predvsem makaroni, riz, kosmici). Hvala 🙂

  Odgovor
  • Mami na vrtu

   V Ljubljani dobim največ na enem mestu na Tržnici Koseze. V Mokci imajo riž, testenine, kosmice (ovsene) ter ogromno ostalih stvari v pokritem delu trznice (orescki, suho sadje, moka, kaše).

   Odgovor

Komentiraj

Tvoj e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *