S kolesom do Zbiljskega jezera, na sup in večerjo ali Presenečenje za obletnico

Slovenija je prečudovita. Vem, da to ve večina Slovencev, a vseeno, ko greš mimo vseh teh pokrajin, ki jih imamo v Sloveniji, te zadane. Pojejo se ti Kreslinove pesmi v Prekmurju, meni pa dostikrat pesem Zelena dežela, skupine Victory. Ta me vedno zadane do srca.
V pozitivnem smislu.

Tokrat me je Simon presenetil po svoje. Ve, da mi materialne stvari ne pomenijo kaj dosti. Raje imam doživetja. Večkrat gremo za nekaj dni v enega izmed koncev Slovenije, a tokrat me je presenetil drugače. Najel je specialko (kolo z ozkimi gumami 😉 ), saj sem si ga želela že nekaj časa preizkusiti, najel je dva sup-a za naju na Zbiljskem jezeru. Na koncu pa sva odšla še na večerjo.

 

Dan oziroma popoldne je bilo popolno. Kolesa še nisem obvladala, zato sva da Zbiljskega jezera rabila nekoliko dlje, kot sem mislila. Razlika med mestnim kolesom in specialko je očitna.

Specialka me je navdušila. Toliko, da že razmišljam kam vse bi šla lahko na take dnevne ali več dnevne izlete.

Kolesarjenje po mestu in okolici je zame od nekdaj nekaj, kar mi daje občutek svobode. Ko tako s kolesa odkrivam še druge pokrajine pa se mi zdi to še toliko bolje.

Posnela sva tudi video najine poti od Ljubljane do Zbiljskega jezera, najin prvi stik s sup-om in del poti nazaj do Ljubljane.

Supa sva najela vnaprej. To priporočam vsem, ki jih najemajo. Tako veš, da bodo prosti. Simon ju je najel pri Wasup.si. Ne morem jih prehvalit. Glede na to, da sva šla prvič na sup, so si vzeli čas in šli z nama na začetku v vodo, da sva se uvedla v supanje. Naučila kako vstajati in ne gledati deske 😀

Kako sva supala pa poglej na osrednji del videa 😀

Skratka, izlet, ki je primeren kot darilo presenečenja  za rojstni dan, obletnico ali kar tako.

 

Predlagaš še kakšen tak aktiven izlet.

Dodaj odgovor