Špinačo sejemo od sredine avgusta pa vse do začetka oktobra. Sejemo jo v dvotedenskih intervalih. Tako jo bomo imeli vedno na voljo. Sejemo jo plitvo, za prst globoko, na razdaljo slabih 30 cm. V tem času jo lahko sejemo na prazne gredice, kjer smo gojili fižol, paradižnik in ostalimi gredicami, ki so ostale prazne.
Špinačo po septembrski setvi zalivamo. Sejemo jo na stalno mesto v dva centimetra globoke vrste, ki so med seboj oddaljene do 25 centimetrov. Špinača bo bolje uspevala na toplejših legah in poleg stročnic, tako kot motovilec pa je tudi špinača zelenjava, ki jo lahko uživamo še isto jesen. Špinačo za spomladansko rabo posejemo v drugi polovici septembra.
Gredice za setev zimske solate pred setvijo zrahljamo, polovično pognojimo z organskim gnojilom in pripravimo na setev. Kasneje gredice ponovno pognojimo spomladi, ko rahljamo tla.